Lik idolet sitt

fotball

Som kjent er enhver bedrift ute etter å tjene penger, og Nike ville ikke ha inngått disse avtalene hvis de ikke trodde at de ville tjene penger på det. Dermed kan man regne med at Nike tjener enorme summer på å ha avtaler med disse store profilene.

fotball  Idrettshelter har som oftest en stor fanskare, og noen fans har også et forhold til sitt idol som nærmest kan kalles tilbedelse. Dersom dette er tilfellet, ønsker man å være så lik idolet sitt som mulig. Det kan for eksempel handle om følgende:

  • å gå i samme type klær
  • å ha samme hårfrisyre
  • å gå i samme type sko
  • å bruke de samme kosmetikkproduktene

Dette vet industrien godt, og produsentene utnytter det til fulle ved å tilby gode sponsoravtaler til store idrettsstjerner. Når folket ser at deres store idrettshelter bruker et bestemt klesmerke eller produkt, kjøper de dette for å bli lik sitt idol. Dermed vil merkevaren gi store ekstrainntekter, takket være den kjente profilen som får betalt for å bruke merket.

Jo større navn på idrettsprofilen eller filmstjernen, desto større innflytelse har de. Dyktige agenter vet å skru prisene høyt opp i været for sponsoravtaler. De største hollywoodstjernene får ofte 20 millioner dollar eller mer for å spille i en film, mens dette er bare småpenger sammenlignet med de store sponsoravtalene. For eksempel har Nike slike avtaler med idrettsprofiler, les mer om dette her.

Basketball og fotball er to av verdens største idretter, og de store profilene her tjener enormt med penger på disse avtalene. Christiano Ronaldo og LeBron James kan nevnes. Disse er kanskje de største stjernene innen disse to idrettene. LeBron James tjener 1 milliard dollar på sin avtale med Nike, noe som tilsvarer i overkant av åtte milliarder norske kroner. Ifølge flere kilder skal Ronaldo ha en avtale som innebærer omtrent like mye penger. Zlatan er også i samarbeid med flere merker for treningsklær.

De har også dyktige konsulenter og økonomer som gir dem råd om hvordan de skal tjene enda mer. Men for at noen skal tjene mye penger, må som oftest andre tjene lite. Og vi kan nok regne med at de som jobber på Nike-fabrikkene og lager disse klærne og skoene, har en betraktelig mindre årslønn enn disse profilene.