Sportsutstyr er dyrt

Sportsutstyr kan være dyrt, og for aktive idrettsutøvere og treningsentusiaster kan prisen på godt utstyr ofte overstige det man har anledning til å betale.

Hvis man bruker fantasien, er det mange måter å skaffe seg rimeligere sportsutstyr på, og her får du noen tips:

Tradisjonelt har det vært mest vanlig å kjøpe sportsutstyr i en nærliggende sportsbutikk, og dette er selvfølgelig fortsatt førstevalget for mange. I butikken har man mulighet til å prøve utstyret før man kjøper det, noe som kan være en fordel. For å få rimeligere utstyr, kan det lønne seg å følge med på sportsbutikkens facebooksider, gå inn på hjemmesiden deres på Internett, eller lese tilbudsbrosjyrer og blader som man ofte får tilsendt i posten. De aller fleste sportsbutikker har kampanjer og perioder med ekstra gode tilbud, og om man følger med, vil man kunne få gode, rabatterte priser på en vare man har ønsket seg eller trenger. Store kjøpesentre har også ofte kampanjedager der alle butikkene i senteret har rabatterte priser, så det kan lønne seg å legge turen til kjøpesenteret på slike kampanjedager, som ofte blir annonsert både i aviser og på nettsider i god tid i forveien.

Kjøp brukt

Hvis du ikke nødvendigvis må ha helt nytt utstyr, kan det være mye å hente på prissiden hvis du er villig til å kjøpe brukt. Det er mange steder der man kan få kjøpt brukt utstyr, blant annet på finn.no. Du kan selvsagt legge ut en annonse om at du ønsker å kjøpe en spesiell ting, eller du kan følge med på annonsene som legges ut. Da kan du også være med på å bestemme prisnivået selv, og ut fra hvor mye du er villig til å betale eller hvilket merke du ønsker å kjøpe kan du finne utrolig mye brukt treningstøy, sko og sportsutstyr for både sommeridrett og vintersport til veldig gode priser.   

Bytt er bytt!

En tredje mulighet er å bytte utstyr med andre. Mange har startet facebookgrupper der man kan bytte utstyr, og hvis man har barn som vokser ut av sko og yttertøy svært raskt, er det en super mulighet å bytte sportsutstyr og klær med andre barnefamilier som er i samme situasjon. Det finnes sikkert en slik gruppe i ditt distrikt som du kan melde deg inn i. Noen ganger kan man bytte forskjellig utstyr slik at man ikke behøver å betale noe i det hele tatt, og andre ganger kan man kanskje få utstyret veldig billig. Kanskje betaler man bare noen hundrelapper for utstyr som ville ha kostet tusenlapper i butikken.

Enten man velger å bytte med andre eller kjøpe brukt utstyr og klær fra salgsannonser, er det mulig å finne flotte merkevarer og sportsutstyr av topp kvalitet som bare så vidt er tatt ut av emballasjen før det blir gitt bort eller solgt til en billig penge! Og hvis du kan spare store beløp på å kjøpe sportsutstyret du trenger til en rimeligere pris, vil du kanskje kunne skaffe deg dobbelt sett eller mer av det utstyret som står på innkjøpslista – og fremdeles holde deg innenfor budsjettet.